Dezvoltare personala

Cel mai important principiu in relatia cu banii

Cred că cea mai importantă decizie pe care o putem lua pe plan financiar este aceea de a ne concentra pe valoarea netă, în detrimentul focusului exclusiv pe venit. Valoarea netă are la bază patru piloni: venitul, economisirea, investițiile și simplificarea stilului de viată. În “Secretele minții de milionar”, T. Harv Eker face o analogie între viața noastră financiară și o masină. Imaginează-ți că te urci la volanul unei mașini căreia îi lipsesc trei roți și te poti baza doar pe una. Pornești motorul, accelerezi și ce se întâmplă? Vei avea un drum liniștit și rapid până la destinație?

Nu prea cred. Asta face majoritatea oamenilor când vine vorba de bani. Se urcă la “volan” și încearcă să ajungă la prosperitatea dorită cu o singură “roată”, venitul. Problema este că dacă nu te concentrezi și pe economisire, investiții și simplificarea modului de viață, cheltuielile te vor ajunge din urmă mereu și drumul tău va fi unul anevoios.

În cursul 27 de idei pentru o carieră extraordinară îți ofer patru strategii simple pentru a-și controla banii. Le poti afla parcurgând gratuit capitolul „Controlează-ți banii sau ei te vor controla pe tine”. Te poți înregistra aici.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să primești de la noi și alte idei utile pentru tine, te invit să te abonezi la Strada Ideilor cu ajutorul formularul de mai jos.

Abonează-te la Strada Ideilor

* indicates required
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *