Uncategorized

Mediul potrivit pentru succes

“Succesul şi eşecul în viaţă nu au foarte mare legătură cu circumstanţele, ci cu alegerile pe care le faci.” – Nido Qubein. Dacă te afli în fruntea clasei, atunci nu te afli în clasa care trebuie.
Cel mai bun loc în care să înveţi este, întotdeauna, cel în care alţii sunt înaintea ta. Pentru a ne dezvolta, trebuie să ne schimbăm. Trebuie să ştim să facem diferenţa între o problemă sau o provocare care poate fi schimbată şi un fapt de viaţă pe care nu-l putem schimba. Nu putem schimba faptele de viaţă, dar ne putem schimba atitudinea faţă de aceastea şi modul în care trăim cu ele.

Evaluează mediul în care te desfăşori în prezent
O schimbare facută doar de dragul schimbării nu ajuta la nimic. Dacă vei face anumite schimbări, trebuie să te asiguri că faci schimbările corecte. Începe prin a evalua stadiul şi locul în care te afli acum şi stabileşte de ce vrei să schimbi ceva. Trebuie să te cunoşti destul de bine şi să-ţi dai seama dacă primeşti lucrurile de care ai nevoie de la mediul în care te desfăşori acum. Dacă nu primeşti lucrurile de care nevoie, trebuie să faci o schimbare.

Schimbă-te. Schimbă şi mediul în care te desfăşori
Dacă vrei să schimbi mediul în care îţi desfăşori activitatea, trebuie să te schimbi şi tu în acelasi timp.
Dacă te schimbi pe tine, dar nu şi mediul, dezvoltarea personală va fi lentă şi dificilă.
Dacă schimbi mediul, dar nu şi pe tine, dezvoltarea va fi lentă, dar mai puţin dificilă.
Dacă schimbi mediul şi te schimbi şi pe tine, dezvoltarea personală va fi mai rapidă şi mai încununată de succes.
Schiţiază mediul dezvoltării tale. Cum ar fi mediul ideal pentru dezvoltarea ta.
Se spune că dacă pui un dovleac într-o cană de când are mărimea unei alune, va creşte după forma şi dimensiunea cănii şi nu va deveni niciodată mai mare. Acest lucru este valabil şi când vine vorba de modul de gândire al unei persoane. Nu permite să şi se întâmple asta. Alege persoane potrivite cu care să îţi petreci timpul.
Concentrează-te asupra momentului actual şi vezi ce poţi face acum. Nu trăi în trecut sau în viitor. Mergi înainte în ciuda criticilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *